Freelancer worden? Dit zijn 5 grote voordelen!

08 februari 2022 ·2 min read time
Ben jij uit het juiste hout gesneden? Dan biedt freelancen heel mooie voordelen die je misloopt als je in loondienst werkt. USG Professionals zet ze voor jou op een rijtje.

Ga je als freelancer aan de slag, dan word je je eigen baas. Klinkt lang niet slecht, toch? Natuurlijk is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Je neemt een grote verantwoordelijkheid, moet actief op zoek naar opdrachten en verliest wel wat inkomen als je ziek bent of vakantie neemt. Maar met een sterke drive en een goed businessplan kan je deze uitdaging aan! 

Ben jij uit het juiste hout gesneden? Dan biedt freelancen heel mooie voordelen die je misloopt als je in loondienst werkt. USG Professionals zet ze voor jou op een rijtje. 

1. Vrijheid!

Als freelancer bepaal je zelf waar, wanneer en voor wie je werkt. De enige persoon aan wie je verantwoording moet afleggen … dat ben jij. 

Wil je graag je de kinderen van school halen? Ben je een nachtuil die ‘s avonds pas echt productief wordt? Wil je geen uren in de file staan op weg naar je werk? Of heb je zin in een workation? De keuze is aan jou, zolang je de deadline maar haalt en kwaliteitsvol werk levert. 

2. Doe wat je leuk vindt

Je kiest zelf welke opdrachten je aanneemt en bent niet afhankelijk van één bedrijf. Wil je werken in een specifieke niche of ben je net nieuwsgierig naar meerdere sectoren en diensten? Jouw portfolio maak je helemaal zelf.

3. Flexibel statuut

Voor bepaalde opdrachten zijn bedrijven vaak op zoek naar iemand met specifieke skills. Ook bij een rebranding of herstructurering is de input van tijdelijke werkkrachten aan de orde. De opdrachten die je kan krijgen variëren dus niet alleen in duur, maar ook in intensiteit.

Als freelancer ben je flexibel en gericht op het eindresultaat van je diensten. Jij zoekt een mooie uitdaging die past in jouw planning, en bedrijven kunnen rekenen op een sterk gemotiveerde professional die heel voordelig kan worden ingezet. Als dat geen win-win is!

4. Variatie

Een freelancer werkt voor meerdere bedrijven, die elk hun eigen waarden hebben. Deze diversiteit zorgt voor uiteenlopende opdrachten, waardoor het werk van een freelancer bijzonder afwisselend is.

Je ontdekt diverse sectoren die elk hun eigen uitdagingen hebben, en steekt heel wat op van zo’n diversiteit aan opdrachten. Dat maakt jouw visie van buitenaf ook extra waardevol.

5. Lage opstartkost, snelle start

Ga je als freelancer aan de slag? Dan hoef je daarvoor niet diep in de buidel te tasten. De opstartkosten bij het aanvragen van een btw-nummer liggen laag.

Daarnaast kan je als freelancer makkelijk van thuis werken en kom je met een degelijke computer en gsm al heel ver.

 

Aan de slag gaan als freelancer is een pittige uitdaging, maar heeft ook heel wat unieke voordelen. Heb je nog twijfels? Ontdek ons Start to Freelance traject, dan helpen wij je een jaar lang op weg. Zo haal in no time je eerste klant binnen!