Start to Freelance

‘Op jezelf beginnen’ houdt altijd wat risico in. De administratieve kant van het freelancen en het vinden van je eerste opdrachten en projecten kunnen een pittige uitdaging zijn. Bij USG Professionals begrijpen we dat.

Maak De Sprong

Maak de sprong. 

Volg het Start to Freelance traject

Gedurende het carrière traject van 1 jaar ga je aan de slag als projectconsultant bij USG Professionals. Terwijl je je vast contract behoudt doe je projecten bij onze klanten zoals Coca Cola, Toyota, Honda & DHL. We voeden je tijdens deze periode met de beste opleidingen om ervoor te zorgen dat je precies weet wat freelancen is en hoe je het moet aanpakken.

Is Start to Freelance iets voor jou?

Met onze trainingssessies helpen we professionals vlot de stap zetten naar een freelancecarrière.
Ben jij die ideale freelancer?

Je hebt al enkele jaren werkervaring op zak.

Je hebt je al dikwijls afgevraagd of freelancing iets voor jou is, maar nog nooit de sprong gewaagd.

Je wilt werken aan projecten die je zelf kiest bij topbedrijven.

Je wil je profileren in een groeiende freelance community.

Check ... en check?


Deel 1

We kickstarten het programma met een deepdive in de basics van het freelancen:

  • Personal branding & Social selling 
  • De evolutie van de freelance markt
  • Master worden in onderhandelen
Deel 1 Start2freelance

Geen klik? Altijd een win-win!

Ben je na het eerste deel niet helemaal overtuigd? No worries! Je blijft gewoon vast in dienst bij USG Professionals en sluit je aan bij ons Expert Program. Zo blijf je optimaal gefocust op je carrière, zonder stress en risico’s. Voel je wel een klik, dan ben je klaar voor de volgende stap.


Deel 2 Start2freelance

Deel 2

In het tweede deel bouw je verder op ondertussen gefundeerde basics en breid je jouw freelance expertise uit aan de hand van advanced cursussen zoals:

  • Change management in de praktijk 
  • Tarief zetten op basis van markt inzichten 
  • Advies & begeleiding bij het opzetten van je vennootschap

Benieuwd naar meer? Beluister onze podcast!

Deze podcastserie is voor iedereen die ondernemerskriebels heeft. Met expertise, tips en verhalen geeft freelance experte en collega Joke Janssens je een blik achter de schermen om je vrijheid als freelancer te ontdekken of er net dat stapje verder in te gaan. Beluister hier onze podcast en proef al even van de verschillende onderwerpen van ons traject. We lanceren wekelijks een nieuwe aflevering, gedurende 5 weken.

Talisa

Start to Freelance verlaagt de drempel naar zelfstandigheid: de mix van trainingen en projecten, en de pendel tussen theorie en praktijk, helpen me om sterker in mijn schoenen te staan als toekomstig freelancer

Ontdek start 2 freelance vandaag nog!

Ben je er klaar voor? Wanneer je je gegevens achterlaat, nemen wij contact op met je voor een babbel. Zo weten we heel goed wie je bent en wat je nodig hebt. Ons team beantwoordt natuurlijk ook al je vragen, dus stel ze gerust. Tot binnenkort!  

Meer informatie? Lees ons privacybeleid.