Hoe USG Professionals jouw freelancecarrière versnelt

18 mei 2022 ·3 min read time

De markt is snel, en wij schakelen snel. Zo matchen we dagelijks de juiste freelancers met de beste bedrijven.


Waarom zou je als freelancer met een intermediair als USG werken en niet gewoon zelf je opdrachten zoeken? Met die vraag klopten we aan bij Joke Janssens. Als Competence Center Manager van USG Professionals heeft Joke veel inzicht in de freelancemarkt. Ze is dagelijks in de weer met interim management en project sourcing binnen HR, Finance, Legal en Facility, volgt de USG Easy App op de voet en is nauw betrokken bij het Start to Freelance-project, waarmee beginnende freelancers een kickstart krijgen. 

We vallen meteen met de deur in huis: hoe helpt USG Professionals freelancers en interim managers vooruit?

Onze USG Easy app maakt het leven van freelancers gemakkelijk. Het werkt enorm tijdsbesparend en we krijgen er veel positieve reacties op.

Vooreerst moet je als freelancer niet bezig zijn met de zoektocht naar projecten en de administratie die daarbij komt kijken. USG Easy doet dat allemaal voor jou. De markt is snel, en wij schakelen snel. We kennen onze klanten door en door en matchen de juiste freelancers met de beste bedrijven, omdat we dezelfde taal spreken. We garanderen correcte contracten en een vlotte betaling.

Daarnaast is het aanbod van bedrijven dat freelance talent zoekt via USG echt heel groot. Bij een internationaal gerenommeerd bedrijf geraak je als freelancer niet zomaar binnen. In samenwerking met ons kan dat wel.

En tenslotte bieden we freelancers ook toegang tot heel wat boeiende opleidingen en netwerkevents.

Zijn jullie gespecialiseerd in bepaalde sectoren?

Ja, we leggen onze focus op mid-level tot C-level profielen en zijn gespecialiseerd in sectoren als ICT, Engineering, HR, Legal, Finance en Facility.

We kiezen er bewust voor om die specifieke expertises aan te bieden en leggen de lat heel hoog. Onze Legal recruiters hebben ook allemaal een achtergrond in Legal, net zoals dat voor HR, Finance of Engineering zo is.

Die expertises zijn zeer gegeerd. Hoe vind je de juiste mensen?

Door hun achtergrond hebben onze recruiters de nodige vakkennis en een uitgebreid netwerk om de juiste mensen te vinden. Daarnaast hebben we al jarenlang ervaring in deze branche. Daardoor kunnen we rekenen op onze naam en een vast netwerk. We bereiken daarnaast ook veel mensen met onze innovatieve tool, de USG Easy app.

Kan je ons wat meer vertellen over de USG Easy app? Hoe werkt die precies?

USG Easy is een app waarmee een freelancer veel tijd uitspaart. Jezelf registreren en je expertise, dagtarief en beschikbaarheid aanvullen is alles wat je hoeft te doen. Let wel, we waken ook over het persoonlijke contact met onze freelancers. Artificial Intelligence kan veel, maar een persoonlijk gesprek kan nog véél meer.

Ook solliciteren gaat razendsnel. Een freelancer die op zoek is naar een nieuw project wil niet telkens opnieuw een cv uploaden of een motivatiebrief schrijven. Dankzij USG Easy is de onboarding heel kort. In één klik solliciteer je voor een vacature. Een echte quick win voor zowel de freelancer als het bedrijf!

De markt is snel, en wij schakelen snel. Zo matchen we dagelijks de juiste freelancers met de beste bedrijven

De focus ligt op profielen van mid-senior niveau en hoger. Kunnen ook junior profielen met jullie aan de slag?

Ja, ook starters nemen we graag onder de vleugels. Veel mensen spelen met het idee om te starten als freelancer, maar twijfelen. Daarom werkten we Start to Freelance uit, een traject waarbij je een periode intensief begeleid wordt.

Wie het traject aanvat, komt aan boord als consultant en gaat bij ons aan de slag. Je krijgt de kans om geregeld van project te wisselen. Doorheen het traject krijg je ook opleidingen. Het eerste half jaar gaat dat bijvoorbeeld over jezelf profileren op LinkedIn, de markt leren kennen en hoe je zelf opdrachten kan zoeken.

Na dat half jaar volgt een tussentijdse evaluatie, waarna het tweede semester start. Daar ligt de focus op het onderhandelen van tarieven, hoe je een vennootschap opricht en meer. In deze fase wordt het écht concreet. Aan het einde van het traject zitten we opnieuw samen en ben je helemaal klaar om de stap te zetten.

Hoe houden jullie contact met alle freelancers waarmee jullie samenwerken?

We organiseren geregeld opleidingen en events voor onze consultants en freelancers. En ook via de USG Easy App blijft de community in contact. We willen hier echt op inzetten, want freelancers kunnen met elkaar sparren en elkaar versterken. Kennis delen is essentieel in deze steeds snellere en meer volatiele markt.

Om af te sluiten nog een vraag: kost het mij geld als freelancer? 

Neen, dat is de kers op de taart, het is helemaal gratis. Je hebt dus niks te verliezen. Geen slecht aanbod, toch?

 

Samenwerken met USG Professionals? Ontdek Start to Freelance en de USG Easy App