Number crunching is helemaal mijn ding

01 augustus 2022 ·2 min read time

In gesprek met USG Finance Consultant Soufiane Bouzakoura.


Soufiane heeft een passie voor bedrijfseconomie én statistiek. Deze door velen gevreesde vakken kennen voor hem geen geheimen, en hij is niet alleen. De job van financieel analist blijft populair. Waarom dat zo is? Soufiane weet verschillende redenen.

Kan je ons wat vertellen over je achtergrond? Wie is Soufiane?

Ik ben Soufiane Bouzakoura, 32 jaar en al zeven jaar getrouwd. Ik heb twee zoontjes: Haytem is vier jaar oud en Ayoub is tien maanden.

Tijdens mijn studie Accountancy & Fiscaliteit aan de Thomas More Hogeschool groeide mijn passie voor bedrijfseconomie en statistiek. Finance trekt me echt aan. Ik werk graag met cijfers en er is veel variatie in de jobs die ik doe. Momenteel ben ik aan de slag als Finance Consultant via USG Professionals.

Wat was je eerste job?

Dat was AR Accountant. Ik was verantwoordelijk voor allerhande boekhoudkundige transacties en beheerde de verwerking van facturen en de algemene boekhouding.

Ging je nadien bewust op zoek naar een job als consultant?

Jazeker. In de wereld van consulting stappen was voor mij een bewuste keuze, omdat het een manier is om voortdurend bij te leren, zonder per se van werkgever te moeten veranderen.

Hoe ben je dan bij USG Professionals beland?

Een collega van USG die op dat moment via USG aan de slag was, vertelde me dat hij heel tevreden was over de samenwerking. Hij zei dat alles heel transparant verliep en dat de menselijke aanpak er echt centraal stond. Twee belangrijke waarden die me aantrokken, gezien mijn familiale situatie met twee kinderen.

Je hebt nu een opdracht bij een van de grootste elektronicaconcerns in de Benelux, wat houdt die job precies in?

Ik ben aan de slag als Senior Business Controller. Kort samengevat houdt dat in dat ik de verschillende soorten uitgaven om de sales te bevorderen – ook wel bekend als sales deduction - moet controleren en voorspellen. Alles rond profit & loss dus.

Ik ben al even aan boord bij USG en dit is mijn vierde project, maar wel allemaal bij dezelfde klant.

Geef je de voorkeur aan lange of korte trajecten?

In combinatie met een gezin geef ik de voorkeur aan langere projecten. Dat geeft wat meer stabiliteit. De voorwaarde die ik mezelf stel, is wel dat ik moet kunnen blijven bijleren. Ik hou van de uitdaging.

A day in the life, hoe ziet die er bij jou uit?

First things first: ik begin altijd met mijn mails. Nadien werk ik aan lopende projecten en analyses. Ik moet ook bijna dagelijks meetings en workshops bijwonen. Het is een omvangrijk bedrijf en dus belangrijk om up-to-date te blijven.

Koester je bepaalde toekomstplannen? 

Ik hoop mij nog verder te kunnen verdiepen in alles aangaande Finance, om op termijn meer leidinggevende projecten te kunnen opnemen. Privé wil ik nog zo veel mogelijk van de wereld zien en genieten van het gezelschap van familie en vrienden.

Heb je enkele tips hebt voor startende consultants?

Vooreerst: blijf nauwkeurig. In deze job is dat een centrale skill, niet alleen met betrekking tot de cijfers maar ook met oog op de vooropgestelde deadlines.

En daarnaast: zorg ervoor dat je je manier van werken altijd kritisch blijft benaderen en blijf zoeken naar verbeterpunten. Op basis daarvan kan je de nodige trainingen en workshops bijwonen en steeds sterker worden, niet alleen in je vak, maar ook als persoonlijkheid.

 

Wil je ook samenwerken met USG Professionals als business controller consultant? 

Ontdek onze vacatures