Online & Offline: USG Professionals investeert in talent

08 oktober 2021 ·2 min read time

Derde hub voor de managers van morgen.


Met de opening van een hybride kantoor in Gent versterkt USG Professionals haar aanwezigheid in de Vlaamse talentenmarkt. Het wordt de derde hub voor de klanten en multi-skilled professionals van USG, naast Diegem en Antwerpen. Zo is USG zowel online als offline sterk verankerd in de snelgroeiende markt.

 

“De nood aan professionele ondersteuning bij het management van Digitalisation, Business Transformation, Research, Change, Talent, Legal, Finance en Facility neemt hand over hand toe”, vertelt Barbara Stadsbader, managing director van USG professionals. “En dat is onze kracht. Om bedrijven optimaal te ondersteunen hebben we het voorbije jaar ingezet op verregaande digitalisering, onder meer met de USG Easy App. Via die App worden onze klanten en experten binnen de 24 uur aan elkaar gematcht. Met onze offline touchpoints laten we de digitale en fysieke ondersteuning naadloos op elkaar aansluiten.”

Een markt in beweging

Door de versnelde digitalisering van het voorbije jaar liggen de marktgrenzen open en is er een nieuwe schaarste ontstaan. Vacatures bereiken meer dan ooit kandidaten over de stadsgrenzen heen. “De markt biedt vandaag veel meer kansen voor wie hybride werkt”, licht Barbara toe. “Het is niet langer de afstand die je job bepaalt, maar je skills en ervaring. We willen het West- en Oost-Vlaamse talent nog sterker inschakelen om die schaarste op te vullen, en tegelijk nauwer de opdrachten in die provincies opvolgen en er sneller op inspelen. Daarom geven we met ons Gentse team extra aandacht aan de talentenpool en de vacatures in die regio.”

Sterk netwerk voor ambitieus talent

Bedrijven zoeken steeds meer naar mensen die projectmatig kunnen werken, met inzicht in de noden van een groeiende onderneming. Mensen met een hands-on mentaliteit, die vlot digitaal aan de slag gaan en goed om kunnen met verandering, staan vandaag bovenaan de Most Wanted-lijst.

“Het soort contract waaronder je werkt is minder belangrijk, wat bedrijven willen is vaardigheid en talent. In tegenstelling tot vroeger is een vast contract zelfs voor managementfuncties niet de eerste vereiste. Het zijn de doeners, de mensen die binnenstappen met de visie en de skills om het bedrijf vooruit te helpen, die boeiende opdrachten krijgen. USG wil die markt meer in beweging brengen, en multi-skilled professionals aanmoedigen om flexibeler over hun carrièrekansen na te denken. De Gentse vestiging zal zich voornamelijk focussen op interim-management en executive search dienstverlening in Oost- en West-Vlaanderen.”

Welkom!

De Gentse hub is gelegen in de Adelaarsstraat in Sint-Denijs-Westrem. “We delen deze nieuwe hybride werkplek met zusterbedrijf Bright Plus. Ondanks het feit dat we digitaal full operationeel zijn, onderschatten we het belang van persoonlijk contact niet. Met een sterk digitaal netwerk en onze fysieke touchpoints in de driehoek Antwerpen – Vlaams-Brabant – Gent kunnen onze klanten en experten optimaal op ons rekenen”, besluit Barbara.

Interesse? Plan een afspraak in met één van onze recruitment experts of download de USG Easy app.