Upgrade je freelance agenda in 5 stappen

14 maart 2022 ·2 min read time

Een sterk netwerk heb als freelancer niet vanaf dag één. Met onze tips en de USG Easy App vind je snel opdrachten op maat van jouw talent.


Een sterk netwerk heb als freelancer niet vanaf dag één. Je neemt aan wat je krijgt, ook al ligt de aard van de opdracht je misschien niet echt. USG Professionals staat freelancers bij. Met onze tips en de USG Easy App vind je snel opdrachten op maat van jouw talent.

Stap 1: Gebruik je digitale netwerk via LinkedIn

Voor cold calling staan weinig mensen te springen, maar onderschat de kracht van LinkedIn als jobtool niet. Connecteren met waardevolle profielen kan heel snel gaan:

  • Zorg ervoor dat je profiel volledig up-to-date is. Vul alle essentiële basisinformatie aan en voorzie een wervende inleidingstekst op je profiel, want die springt direct in het oog.
  • Connecteer met professionals uit sectoren die jou aanspreken. Bij elk connectieverzoek heb je de mogelijkheid om een bericht toe te voegen. Leg daarin kort uit wie je bent, wat je doet en wat jouw expertise is.
  • Wees actief en werk aan je online autoriteit. Door je kennis online te delen, toon je aan heel wat mensen wat je kwaliteiten zijn. Zo bouw je aan thought leadership: je informeert potentiële klanten en positioneert jezelf als betrouwbare professional in de markt.

Stap 2: Zorg voor een aantrekkelijk portfolio

Een opdrachtgever gaat niet zomaar met jou in zee. Hij of zij wil een helder overzicht van projecten die je al gerealiseerd hebt. Maak een selectie van je sterkste opdrachten en geef die door. Je kan ze ook publiceren op je website. Zo ziet elke potentiële klant jouw kracht en expertise. Een online portfolio zorgt voor vertrouwen, en dat bespaart jou uiteindelijk ook tijd.

Stap 3: Je website is je online visitekaartje

Veel professionele contacten worden gelegd via LinkedIn, maar je kan er van op aan dat je meest waardevolle connecties ook je website willen zien. Een website versterkt je professionele uitstraling en genereert een vertrouwensband.

Zorg vooral voor duidelijkheid. Formuleer helder wat je doet, voor wie je het doet en wat je al gerealiseerd hebt.

Stap 4: Strategische samenwerking

Samenwerken met een gespecialiseerde tussenpartij zoals USG Professionals kan snel zorgen voor een boeiende match met de juiste opdrachtgevers. Je connecteert immers met een ijzersterk netwerk, waaraan jaren werd gebouwd. Zo kom je snel in contact met gerenommeerde namen en boeiende professionele teams. Daarnaast staat jouw partner ook in voor de administratieve kant van de zaken. Zo kan jij je als freelancer helemaal focussen op je opdracht.

Stap 5: USG Easy, je digitale sidekick

Last but not least: USG Easy makes freelancing easy! Met onze app krijg je in een handomdraai inzicht in de projecten binnen jouw vakgebied. Jij geeft je expertise, dagtarief en beschikbaarheid door, wij zorgen voor de match. Makkelijk, toch?

Benieuwd naar USG Easy? 

Ontdek de app en geef je carrière een boost!