USG Easy: Optimale UX voor een krachtige freelance community

20 september 2022 ·3 min read time

CEO Barbara Stadsbader over de hernieuwde USG Easy app.


De markt herleeft en de vraag naar talent gaat door het dak. Recruiters moeten niet alleen meer kandidaten vinden; ook sneller op de bal spelen en een betere match tussen vraag en aanbod vinden is de opdracht. “Daarom maakten we van USG Easy een van de meest innovatieve en gebruiksvriendelijke platforms voor freelancers in België. Alleen zo bereiken we de beste vakmensen én maken we hen sterker”, vertelt Barbara Stadsbader, CEO van USG Professionals.

USG Easy is een community van zo’n 1500 mensen die aan matchmaking en ontzorging van freelancers doet. De app wordt opnieuw gelanceerd met unieke extra features voor freelancers: live synchronisatie van elke profile update, een innovatieve track & trace en een financiële beloning voor wie de carrière van anderen vooruithelpt.  

Loopbaanbegeleiding on the job

De hernieuwde app neemt de grootste pijnpunten in het sollicitatieproces weg: geen herhaling van de sollicitatieprocedure, herschikken van je cv, motivatiebrief of langdurig zoeken naar opdrachten meer. “Door een constante en synchrone update van je professionele situatie weten we heel goed waar de kandidaat voor staat”, vertelt Barbara. “De match gebeurt daardoor sneller en accurater. De toegevoegde waarde zit in het échte selectieproces: de best mogelijke match voor zowel freelancer als opdrachtgever. We steken veel werk in het profiel en de eerste selecties, om daarna het hele voorproces van de selectie uit te schakelen en de match telkens opnieuw snel en efficiënt te maken.”

Elke aanpassing van je profiel en werkervaring gebeurt live op het platform door zowel kandidaat als recruiter, uniek in België. “Zie het als loopbaanbegeleiding on the job”, licht Barbara toe. “Als je bijvoorbeeld je werkervaring aanpast, wordt dat meteen gefinetuned door onze recruiters. Dat geeft je meer kans op een geschikte match en zorgt voor een nauwere samenwerking en betere ondersteuning.

Door steeds dieper te gaan in je profiel, creëer je ook een reële versnelling van je carrière. Ons systeem classificeert je op basis van je verdiensten en zal je aanbevelen voor opdrachten. Hoe meer opdrachten je doet en hoe meer je je profiel update, hoe dieper je zit in de community en hoe beter en sneller de match zal zijn.”

Track & trace van A tot Z

De app zorgt voor een echte bol.com-ervaring, waarbij je het proces onder controle houdt met een heldere track & trace. “Een gebrek aan helderheid is een van de grootste frustraties voor freelancers. Dat nemen we weg. We matchen je met geschikte opdrachten en daarna volg je elke stap heel helder op de app. Werd mijn kandidatuur goed ontvangen? Mag ik op gesprek? Werd ik weerhouden? Bij de verloning zie je duidelijk wanneer je facturen en loon worden uitgeschreven en wanneer je wordt betaald. En zodra je je beschikbaarheid aanpast, gaan wij discreet weer voor jou aan de slag. 

Met deze upgrade helpen kandidaten elkaar en wordt freelancen een echte bol.com ervaring, van sollicitatie tot payroll”

Je kan natuurlijk geen bol.com ervaring hebben als je geen pakje hebt besteld. Met andere woorden: je moet wel 1 keer je profiel aanmaken en een eerste interview met ons afleggen. Maar daarna is een minimum aan input voldoende en gebeurt alles intuïtief en synchroon.”

Bring a freelancer, versterk elkaar

Met ‘Bring a freelancer’ lanceert USG ook een concrete stimulans voor freelancers om elkaar professioneel vooruit te helpen. Heb je zelf geen interesse in een opdracht maar ken je een geschikte kandidaat? Stuur hem of haar de opdracht door en je verdient 500 euro als het een match blijkt te zijn. Zo worden freelancers ook ambassadeurs die uitkijken naar interessante opdrachten voor elkaar. 

“We willen de community verdiepen: niet enkel mensen die opdrachten en elkaar volgen zoals op LinkedIn, maar ook mensen die elkaar vooruithelpen. De verloning van iemand die een geschikte kandidaat aandraagt gebeurt automatisch zodra die kandidaat 3 maanden aan de slag is.

Binnenkort starten we ook met nieuwsbrieven, op basis van de inzichten die de data van de app ons bieden. Zo blijft de community op de hoogte van de gemiddelde tarieven in hun sector, de meest gezochte profielen, de beschikbaarheden in een regio of periode … Inzichten, die voor bedrijven minstens even waardevol zijn.”

Word je ook deel van onze community? Ontdek de hernieuwde USG Easy App.

Ontdek USG Easy