USG lanceert all-in-one tool voor je freelancecarrière

16 januari 2023 ·2 min read time

Het team van USG Professionals zat de voorbije maanden niet stil. Vandaag lanceert de hr-dienstverlener unieke features op de USG Easy app.


Het team van USG Professionals zat de voorbije maanden niet stil. Vandaag lanceert de hr-dienstverlener unieke features op de USG Easy app. Het doel? De toon zetten in België met de meest transparante freelancetool. 

De toekomst van werk zit meer dan ooit in eenvoud en snelheid. Nooit waren er meer vacatures, terwijl duizenden freelancers zoeken naar boeiende projecten in hun expertisedomein. Hen snel en efficiënt aan een geschikte opdracht helpen, is dus de boodschap.

Heldere communicatie is de sleutel. En laat dat nu net de kracht van USG Easy zijn. Van de sollicitatie over de uitnodiging voor een gesprek, tot de contractondertekening en de facturatie: elke stap is op een tijdlijn te volgen in de app. En elke communicatie van de bedrijven vloeit naadloos door naar de freelancers. Zo biedt USG 100% transparantie bij elke stap in het proces, en dat is uniek in België.

Vinger aan de pols doorheen je loopbaan

Websites afschuimen op zoek naar een aanbod, vragenlijsten en data invullen, je cv uploaden, assessments … vaak doorlopen freelancers een aanzienlijk proces voor ze solliciteren. En daarna blijft het de vraag of en wanneer ze een antwoord ontvangen. USG Easy maakt komaf met die logge werkwijze. De app zet experten vlot en zonder veel moeite aan het werk bij topbedrijven en houdt hen continu op de hoogte van het aanbod, op maat van hun historiek en interesses.

De app geeft je toegang tot uitdagende projecten bij internationale bedrijven. Om de UX naar nieuwe hoogtes te brengen, gooit de hr-dienstverlener de communicatie helemaal open. “Heeft de klant een update over je kandidatuur? Dan delen we die meteen”, vertelt Barbara Stadsbader, CEO van USG Professionals. “Je krijgt snel en duidelijk feedback over de ontvangst van je kandidatuur, het afwijzen of aanvaarden van je sollicitatie, je afspraken, het verloop van je project en elke stap van de facturatie. Via de berichtenmodule in elke tijdlijn geef je als freelancer ook zelf input en behoud te allen tijde de controle. ’s Avonds nog een afspraak verplaatsen door ziekte? Geen probleem, vermeld het in de chat en wij pikken dit ’s ochtend op met de klant. Loopt je project binnenkort ten einde? Dan start je alvast een nieuwe procedure op.” 

Bye bye mailbox: alles op 1 device

Je professionele historiek, je lopende sollicitaties, je contracten, facturen en betalingen, je contactpersonen, opleidingen en netwerkevents … Met deze app heb je alles mobiel bij de hand, 7 op 7. Elke stap wordt helder in kaart gebracht op een transparante tijdlijn. Zo verloopt alles intuïtief, van kandidatuur tot betaling.  

De calender view is jouw agenda en geeft het uur en plaats van je afspraken weer, net als de gegevens van je contactpersonen. USG treedt daarbij steeds op als intermediair. Geen mailbox of browser meer nodig dus, én je werkt georganiseerd en netjes.

Jouw carrière? Easy!

Net zoals je bij Bol.com makkelijk je pakje kan volgen, volg je met USG Easy je professionele agenda. Dat elimineert heel wat frustraties en computerwerk, en zorgt voor een versnelling van je carrière. “Sinds de lancering van de eerste versie van de app zo’n twee jaar geleden, zien we een exponentiële stijging van het aantal inschrijvingen op ons platform. Een duidelijk signaal dat de nood aan duidelijkheid en eenvoud hoog is bij de freelance community. Met deze nieuwe features komen we daaraan nu nog sterker tegemoet”, besluit Barbara Stadsbader.

Benieuw naar onze USG Easy app? 

Meer info