USG Professionals start partnership met NextConomy

14 juni 2022 ·1 min read time

Samen sterk voor freelancers


Freelance werk zit al lang in de lift, maar kent de laatste jaren een explosieve groei. Steeds meer starters en professionals zetten de stap naar een zelfstandig statuut. Om hen nog beter te ondersteunen, slaan USG Professionals en NextConomy de handen in elkaar.

 

War for talent, hybride werken, intrapreneurship, futureproof ondernemen, reskilling, … tal van evoluties hertekenen de arbeidsmarkt vandaag. De coronapandemie versnelde de digitalisering en heeft de kloof tussen vraag en aanbod vergroot; de vraag naar flexibele werkkrachten was nooit groter.

NextConomy is een onafhankelijk platform en community in België dat een brug slaat tussen iedereen die betrokken is bij de veranderende wereld van freelancewerk en flexibel ondernemen. USG Professionals dient hetzelfde belang: de groei van flexibel werk bekrachtigen, opdrachtgevers versterken en de carrière van freelancers versnellen.

Verbinden en krachten bundelen

Met dit partnership zullen we

  • kennis en inzicht delen vanuit ons netwerk
  • samen de vinger aan de pols houden in een snel veranderende talentenmarkt
  • oplossingen vinden om de nood aan multiskilled professionals slim in te vullen
  • omkadering en ontzorging bieden aan freelancers, zodat ze zich kunnen concentreren op hun ‘core business’

Om het freelancers makkelijker te maken, lanceerde USG Professionals eerder de USG Easy app. Deze intuïtieve app stelt freelancers in staat om snel een profiel op te maken dat proactief naar de markt wordt gebracht, met het oog op een snelle koppeling met opdrachten van klanten.

Daarnaast blijven we inzetten op persoonlijke ondersteuning en bieden we freelancers administratieve ontzorging, professioneel advies, opleidingen en networkevents. Met onze Start to Freelance trainingssessies helpen we jonge professionals om vlot de stap te wagen, en daarna eventueel meteen ook aan de slag te gaan met een eerste project.

De samenwerking met NextConomy is een logische volgende stap. Samen willen we het debat aanzwengelen over issues en obstakels die freelancers en bedrijven ontdekken. We verkennen de oplossingen en denken na over nieuwe mogelijkheden, om zo de bakens uit te zetten voor een bloeiende flexibele arbeidsmarkt.